Featured

Scratch Değişken Kavramı İle Karakteri Hareket Ettirmek

Share:
Merhabalar çocuklar sizlere bu dersimizde scratch ile değişken oluşturmayı ve bu değişkenleri nasıl kullanacağımızı basit bir örnek ile anlatıp daha sonra scratch ile bir araba yarışı oyunu yapacağız. Ayrıca daha önce yaptığımız araba yarışı oyununa buradan bakabilirsiniz: https://baykodlama.blogspot.com.tr/2018/01/scratch-ile-araba-yarisi-oyunu.html

1) İlk olarak HIZ isimli bir değişken oluşturalım ve daha sonra aşağıda yer alan kod bloglarını kedi karakterimize uygulayalım. Bu arada Bay Kodlama sitesi içerisinden (ç)alıntı yapan vatandaşlar bir zahmet kaynak gösterin :)



Yukarıda yer alan kod blogları ile ne yaptığımızı anlatıyorum. Yeşil bayrağa tıklandığı zaman sürekli olarak eğer Sağ ok tuşu basılı ise HIZ değişkeni  kadar hareket edeceğiz. HIZ değişkenlerimizin değerleri ise aşağıdaki gibi belirleniyor. A tuşuna basılı olursa hızımız 1 oluyor ve karakterimiz 1 hızında hareket ediyor. Eğer b tuşuna basarsak karakterimizin hızı 2 oluyor. Eğer c tuşuna basarsak karakterimizin hızı 3 olur. Boşluk tuşu ise karakterimizin hızını 0 yapar. Yani durdurur. Bu kod blogları ile basit bir arab yarışı da yapabilirsiniz.

Scratch oyunları ve uygulamalarını Bay Kodlama sitesi içerisinde bulabilirsiniz. Ayrıca scratch test soruları ve çözümleri de yine sitemiz içerisinde sizlerle.

Hiç yorum yok